søndag den 24. november 2013

JUICE



I den her uge har jeg drukket meget juice, nogle vil mene overdrevent meget juice. 
Men min juice buddy(læs: Anja) og jeg, gik all-in på juice, da vi mandag og tirsdag havde arrangement med arbejdet, og der blev serveret friskpresset juice.

De dygtige juicere var fra High on life og I kan se mere om dem her.
Så kan det være, I selv skal booke dem til et firmaarrangement eller en reception. 
På deres hjemmeside, kan man også se nogle af deres lækre opskrifter.

Jeg har selv en af de juicemaskiner de bruger, og jeg bruger den jævnligt.
I går blev det til en juice af:
rødbede
gulerødder
squash
ingefær
æbler

Jeg lavede to liter, så jeg havde også frisk juice til i dag!

Næste gang juicemaskinen skal igang, skal der laves ingefærshot (æble, ingefær og citron) hvis man drikker et ingefærshot om dagen, holder man sig rask hele vinteren!

Intet mindre end weekendhygge










Det har været den skønneste hygge weekend, og den er heldigvis ikke slut endnu.
1. Kernebrød, et halv nu og et halv i fryseren - opskrift her
2. Aros i morgensolen
3. Rådhuset inden træning
4. Juice efter træning - mere om juice her
5. Julen har sneget sig ind og jeg er klar til advent
6. Mors oversize vaniliekranse
7. Fint postkort fre Edition - køb af hende her. Et ægte aarhuspige musthave
8. Nyt billede i køkkenet - købt til Edition af hende her
9. Mormors brunkager i HAY

søndag den 10. november 2013

Glutenfri Brownie

Til min fødselsdag i sidste uge, lavede jeg denne kage:


Det er en virkelig lækker brownie og opskriften finder du HER, så en lækker madblog.

Jeg valgte dog at bruge sorte bønner jeg selv lagde i blød og kogte.
Det svarer til ca. 120 gram bønner, som står i vand i køleskabet natten over. Herefter skylles de og koges til de er møre.

Instagram oktober


tirsdag den 5. november 2013

Lækre mini muffins

Denne opskrift på lækre mini muffins, er altid en klassiker.
Den er super nem at bage og den smager fantastisk.
Den er hverken LCHF eller slankevenlig, den er en sand lækkerbisken!

Opskrift til ca. 50 mini muffins
200 gram marcipan
200 gram flormelis
6 æggehvider
120 gram hvedemel
korn fra en vaniljestang
240 gram smeltet smør
200 gram hvid chokolade

Rør marcipan og flormelis sammen. Tilsæt æggehvider lidt af gangen.
Tilsæt melet, vaniljekorn og til sidst det smeltede smør.
Rør dejen godt sammen.
Kom dej og hakket chokolade i formene og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
Du kan med fordel komme dejen i en pose og sprøjte dem i formene.

Jeg fordeler selv chokoladen i silikoneformene, da du sikre der er chokolade i alle formene.
Har du ikke en silikoneform, kan du sagtens bruge engangsforme, eller bage den som en hel kage.
Pyntes efter smag, disse er pyntet med en lille klat hvid chokolade, og toppet med et frisk bær.


Spinatrulle med laks og flødeost

En nem forret, lidt lækkert til en tapasbuffet eller bare lidt lækkert til madpakken:



Opskrift:
300 gram frossen spinat
3 æg
½ dl mælk
salt og peber

½ pakke flødeost
2 spsk skyr
citronsaft af 1 citron

250 gram røget laks

Vrid spinaten og pisk sammen med æggeblommer, salt og peber.
Pisk de 3 æggehvider stive, og spinatmassen vendes i.

Fordel massen ud på en brandepande med bagepapir.
Bages i ca. 15 min ved 200 grader.
Når spinatbunden er færdig træk bagepapirer af og lad den ligge og køle af, inden du lægger fyldet på. 

Bland flødeost, skyr og citron, og smør det på den afkølede bund
Herefter fordel laksen på hele bunden.

Rul det hele sammen til en fin rulle og læg den på køl i et par timer.
Skær den ud i ca. 1,5 cm tykkelse. 
Det giver ca. 20 skiver.

Jeg havde en rest tilbage, og den fungere super fint dagen derpå.
Så denne ret, vil nemt være en du kan lave i forvejen.

Lidt om at have fødselsdag

Glæden ved at have noget at se frem til, det er det halve af selve oplevelsen, om det så er ens fødselsdag eller en rejse man jeg ser frem til.
Glæden ved at tælle ned til ens fødselsdag, ja, det bliver jeg aldrig for gammel til. Jeg tæller stadig i "hvor-mange-nætter-skal-jeg-nu-sove".
Men når selve fødselsdagen så kommer, så er det altid en fantastisk dag, og jeg glæder mig over det hvert eneste år.

I år startede min fødselsdag på den Permanente kl. 6 til vinterbadning med min fantastiske veninde Mette. Hun stod klar med flag, gave og fødselsdagssang, og så hoppede vi da lige to gange i det kolde vand.

Herefter gik turen til firma-spinning, hvor min søde kollega Helle sang fødselsdagssang for mig, og "hip hurra, det min fødselsdag..." til spinning. 

Hjem i bad, og så videre på arbejde, hvor alle mine søde kollegaer sad klar, til at synge fødselsdagssang for mig. Jeg elsker det, men alligevel bliver jeg lidt genert, når der sidder 10 kollegaer og synger kun for mig..

Kollegaerne fik serveret denne lækre sag:


...og resten af aftenen blev fejret med de her skønne fjollehoveder og mange flere.


Næsten en 24 timers fødselsdag blev det til, man skal jo have noget ud af dagen!

I går havde jeg en skøn aften med mine søde, dejlige, og fantastiske tøsekollegaer.
I aften kommer min kære og dejlige familie.
Så er der ikke mere fødselsdag for mit vedkommende, for jeg rammer et skarpt hjørne næste år!

Gå aldrig ned på at fejre fødseldag, det er en fantastisk dag, og jeg er beæret og målløs over alle de søde hilsner jeg har fået. 
I er så pisse søde allesammen!