onsdag den 6. marts 2013

Spinatblinis med stenbidderrogn

For 14 dages tid siden, skrev jeg om min jagt på de kære stenbidderrogn.
I dag fik jeg fingrene i dem, og jeg blev meget glad!



Stenbidderrogn er bare et ægte forårstegn, ligesom glæden over de små vintergækker der pipler op af jorden. 
I dag kom de lækre stenbidderrogn i fint selskab med mine hjemmelavede spinatblinis.
Man må vel godt fejre, at det er onsdag!

Spinatblinis - 2 personer:

1 æg
1 tsk salt
75 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
25 gram speltmel
1,5 dl lun mælk
en lille klat gær
en stor håndfuld frisk spinat

Blancher spinaten og lad det dryppe af.
Opløs gæren i mælken og pisk mel, salt og spinat i.
Til sidst pisk æggeblommen i.
Når dejen har stået i ca. 30 min, piskes æggehviden stiv, og vendes forsigtigt i dejen. 
Dette giver en lækker luftig dej.


De lækre spinatblinis steges på panden i smør.
Lad dem køle lidt af, inden de spises.


Imens smages stenbidderrognene til med salt, rødløg snittes fint, dild vaskes og den kolde creme fraiche hældes i en skål.

Så let, og så alligevel så smukt 



Godt foråret kun lige er startet!

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud Karina! Nam nam. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Pernille.
      Det er bare en lækkerspise her om foråret.
      Der er endnu en blinis opskrift jeg skal have afprøvet, så godt man kan få stenbidderrogn lidt endnu.
      /Karina

      Slet